Prvi šolski dnevi v naši družini

Šola mi pomeni nekaj, kar potrebujemo vsi. V teh šestih letih se spomnim vseh svojih rojstnih dni in precej rojstnih dni mojih sošolcev. Najbolj pa se spomnim prvega šolskega dne, ko so nas razvrščali v razrede. Nekateri so dobili rdeče, nekateri pa zelene balone. Dogajalo pa se je v šolski telovadnici. Ko sem bil še v vrtcu, sem si šolsko jedilnico predstavljal čisto drugače. Predstavljal sem si jo veliko bolj moderno opremljeno, boljše stole, stene … To mi je ostalo najbolj v spominu. Prvega šolskega dne pa se v naši družini spominjamo takole.

BABICA: Pospremili sta jo sestri . V razredu jih je obiskal ravnatelj. Razredničarka je znala igrati na citre. Razredničarki je bilo ime Angela Rečnik.

MAMI: Pospremila jo je njena mama, in sicer do vrat, pri katerih so se zbrali. Za malico so dobili sendviče in sokove na slamico. Bila je 1. e. Razredničarka pa ji je bila Hermina Šeško.

JAZ: Usedli smo se lahko, kamor smo želeli. Za malico smo dobili sokove in zavitke. Bil sem 1. b. Razredničarka mi je  Breda Pavlič, z njo pa je bila tudi vzgojiteljica Mirjana Kmecl.

BABICA: Pospremili so jo starši. Razredničarka je bila zelo prijazna in vedno si je prinesla sendvič s sabo. Razredničarki je bilo ime Marija Pečnik. Bila je 1.a.

Vsak v naši družini pa se spomni svojega prvega šolskega dne drugače.

David Kalan